Roladki z nadzieniem musztardowym w towarzystwie buraczków Develey
Skład:
500 dag łopatki bez kości,
2 + 2 łyżeczki musztardy Dijon Develey,
2 + 2 łyżeczki musztardy Bawarskiej Develey,
łyżeczka sosu Hamburgerowego Develey,
9 plastrów boczku wędzonego Podlaskie Specjały,
2 łyżeczki mąki,
1 cebulka pokrojona w piórka,
pieprz ziołowy.
Wykonanie:
Pokrojone mięso rozbijamy na cieńsze kotlety. Smarujemy mieszanką musztard (2 łyżeczki Dijon +2 łyżeczki Bawarskiej). Układamy plastry boczku oraz piórka cebulki. Roladki zawijamy zabezpieczamy szpikulcami. Obtaczamy je w marynacie (2 łyżeczki Dijon + 2 łyżeczki Bawarskiej + 2 łyżeczki sosu Hamburgerowego + 2 łyżeczki mąki ). Roladki kładziemy na rozgrzaną patelnie z odrobiną tłuszczu. Smażymy je z każdej strony do miękkości. Podawać je w towarzystwie ziemniaczków polanych sosem z buraczkami tartymi obiadowymi Develay. Takie połączenie smakowe tworzy idealne pyszne danie :)
Smacznego!!!!
Czas przygotowania 40 minut
Porcja dla 4 osób
Danie zostało wykonane dzięki produktom firm: