Strona główna Książki Gadżety kobiety Kosmetyki Kulinarnie Dla dzieci Współpracuje z O blogu Kontakt

poniedziałek

Pościel i kołdra ze sklepu DARYmex

Już jakiś czas temu dotarł do mnie zestaw pościeli oraz kołdra, którą aktualnie testuje. 
Kołdra i pościel była doskonale zapakowana w duży karton. 
Przesyłka dotarła do mnie w ekspresowym tempie. 
Poniżej pokrótce przedstawię Wam zawartość przesyłki. 



W paczce znajdowała się Pościel bawełniana Alize Pink
Jest to bardzo ekskluzywna czteroczęściowa pościel z kolekcji MAJOLI, która jest wykonana z najwyższej jakości bawełny RANFORCE o bardzo delikatnym i jednocześnie trwałym splocie, który nadaje tkaninie wyjątkową miękkość i gładkość.
Pełen zestaw pościeli składa się z poszwy na kołdrę 200x220 cm, prześcieradła 240x260 cm i dwóch poszewek 50x70 cm.
Pościel MAJOLI jest zapakowana w sztywne pudełko, które jest idealnym pomysłem na elegancki prezent ślubny lub urodzinowy.


W paczce znajdowała się także kołdra antyalergiczna zimowa 
Jest to kołdra typu DUO, która jest wykonana z miękko wykończonej mikrofibry i wypełniona sprężystym włóknem poliestrowym. Jej jedną z wielu ważniejszych cech jest to iż nie jest podatna na deformację i zbijanie się włókna. Warto pomimo długotrwałego użytkowania i prania mechanicznego zachowuje swe zalety, a są to oprócz sprężystości niezwykła miękkość i puszystość, szczególnie doceniana przez osoby wymagające i ceniące komfort spania. Szczególnie jest polecana alergikom ze względu na swe właściwości antyalergiczne. Została zapakowane w foliową walizeczkę z uchwytem w której bardzo ładnie się prezentują, a jednocześnie nadają się na ładny prezent ślubny lub urodzinowy jako komplet do pięknej pościeli.


Więcej tego typu produktów znajdziecie na stronie sklepu DARYmex, który ma bogaty asortyment. 

A pod koniec tego tygodnia już dziś Was zapraszam na pierwszy post z testowania. 




Biały tort z owocem kiwi

Biały tort z owocem kiwi 


Biszkopt: 
6 jajek
1 duży cukier waniliowy WODZISŁAW
kopiasta szklanka mąki
łyżeczka proszku do pieczenia WODZISŁAW

Wykonanie: Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier, następnie stopniowo dodawać żółtka cały czas ubijając. Dodać stopniowo mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać delikatnie łyżką. Całość przełożyć na tortownicę małą wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.
Ciasto przecinamy na pół. 






Masa budyniowa: 
3 szklanki mleka
3 łyżki mąki tortowej
3 łyżki mąki ziemniaczanej
1 cukier waniliowy WODZISŁAW
kostka masła

Dodatkowo:
Suszone kiwi Piątnica,
herbata do nawilżenia biszkoptu. 

Wykonanie: 
Z mleka, dwóch rodzajów mąki i cukru ugotować budyń, po przestudzeniu połączyć go z masłem tak aby postała jednolita, puszysta masa.


Biszkopt przekroić na trzy części. 
Blat namoczyć herbatą. Posmarować pierwszy blat kremem i poukładać pokrojone w kosteczkę suszone kiwi. Przykryć posmarowany blatem biszkoptowym. Nawilżyć biszkopt, posmarować kremem, nałożyć następny nawilżony blat. Cały tort obsmarować kremem. Udekorować połówkami suszonego kiwi. 





Smacznego!

Przygotowano z wykorzystaniem produktów






niedziela

Przekąska z ciecierzycy

Przekąska z ciecierzycy


Składniki: 
Szklanka ciecierzycy, 

Wykonanie:
Ciecierzyce moczymy przez noc. Następnego dnia gotujemy około 30 minut. 
Przekładamy na blaszkę, oprószamy solą i podpiekamy ją 15 minut w temperaturze 180 stopni. 







Czas wykonania 45 minut
Porcja dla 4 osób. 

Danie zostało wykonane z wykorzystaniem produktów 

piątek

Placek tarta z jabłkami i kruszonką

 Placek tarta z jabłkami i kruszonką



Składniki na ciasto:
25 dag masła, 
25 dag cukru,
1 opakowanie cukru waniliowego,
1 jajko,
1/2 łyżeczki cynamonu

Wykonanie: 
25 dag mąki wymieszać z 5 łyżkami cukru i cukrem waniliowym. Dodać jajko i połowę masła. Składniki posiekać nożem, a następnie zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i ochładzać 30 minut. 
Kruszonka: 
Resztę mąki wymieszać z 5 łyżkami cukru, dodać cynamon oraz pozostałe masło. Zagnieść grudkowate ciasto. 

Składniki na masę owocową:
1 kg jabłek,
szklanka wody,
1 budyń waniliowy Wodzisław.

Jabłka umyć, obrać i pokroić. Wodę i jabłka zagotować z cukrem. Budyń rozrobić w niewielkiej ilości wody, wlać do jabłek i zagotować. 

Ciastem wyłożyć formę do tarty wraz z brzegami. Następnie wylać jabłka, które należy równomiernie rozprowadzić. Całość posypać kruszonką. 
Ciasto piec około 75 minut w temperaturze 180 stopni. 










Przygotowano z wykorzystaniem produktów 

środa

Sałatka 'Powiew Wiosny'

Sałatka 'Powiew Wiosny'


Składniki: 
sałata lodowa,
puszka kukurydzy Develey
słoiczek selera sałatkowego w zalewie Develey
majonez delikatesowy Develey
pomidor, 
ogórek w zalewie,
mała cebula. 

Wykonanie: 
Sałatę lodową kroimy na paski. Delikatnie ją osolić i opieprzyć. Dodać kukurydzę, seler, pokrojony pomidor, pokrojoną cebulę oraz pokrojony na plasterki ogórek. Całość wymieszać z dwiema łyżkami majonezu. 
Przepis jest banalnie prosty, ale jakże smaczna sałatka :)



Porcja dla 4 osób
Czas przygotowania 20 minut. 

Przygotowano z wykorzystaniem produktów 


wtorek

Roladki wieprzowe z serem Korycińskim

Roladki wieprzowe z serem Korycińskim  


Składniki: 
600 dag karkówki bez kości, 
16 oliwek zielonych, 
kawałek wędzonki (8 plasterków)
Musztarda Dijon Develey
Musztarda Horcice Develey,
1 cebula pokrojona w piórka. 


Wykonanie: 
Mięso kroimy na plastry i rozbijamy na zgrabne kotleciki. 
Smarujemy mieszanką obydwu musztard. 
Układamy na każdym po solidnym plasterku sera, wędzonki oraz cebulę i oliwki. 
Zawijamy zgrabne roladki, które obsmarowujemy mieszanką musztard. 
Smażymy na odrobinie tłuszczu przez około 30-40 minut. 


Po tym czasie robi się bardzo ładny sos. 
Podawać w towarzystwie klusek na parze i buraczków. 


Smacznego!!!

Danie wykonane z wykorzystaniem produktów








Ciasteczka francuskie z serem na słono

Ciasteczka francuskie z serem na słono



Składniki:
100 ml wody, 
1/2 łyżeczki soli, 
200 g mąki pszennej typu 500 Młyn Kopytowa
50 g roztopionego masła,
200 g masła miękkiego.

 


Wodę, sól, mąkę i roztopione masło połączyć i wyrobić jednolite ciasto. 
Formujemy kwadrat, zawijamy w folię i odstawiamy na godzinę do lodówki. 
Wyciągamy rozwałkujemy, rozsmarowujemy miękkie masło. Ciasto składamy jak kopertę i delikatnie rozwałkowujemy, składamy i odstawiamy na godzinę do lodówki. 
Wyciągamy, rozwałkujemy na trzy szerokości ciasto, składamy i wkładamy do lodówki na godzinę. 
Po tym czasie ciasto jest już do użytku. 

Farsz: 

200 g sera Korycińskiego "Swojskiego" Czesławy Zarzeckiej


Ciasto rozwałkować, z połowy wyciąć kwadraty, z drugiej połowy wyciąć kwadraty i okręgi, w które będziemy później układać ser. 
Na wycięte kwadraciki układamy kwadraciki z dziurką i układamy ser. 

Ciasteczka piec w temperaturze 200 stopni przez 15-20 minut. 




Gotowe ciasteczka są bardzo smaczne!
Smacznego!!!!

Przygotowano z wykorzystaniem produktów