1. Wsypać zawartość opakowania do miski
2. Dodać szklankę wody, 7 łyżek oleju oraz 2 jajka
3. Dokładnie wymieszać, ubijać 5 minut
4. Przelać do formy i piec 45 minut.
Moja opinia:
Wykonanie babki według przepisu na opakowaniu zajęło mi dosłownie parę minut.
Przepis jest naprawdę banalnie prosty.
Do zawartości opakowania czyli proszku wystarczy dodać tylko jajka, olej i wodę.
Ja jestem raczej zwolenniczką ciast domowych.
Ale to ciasto mnie mile zaskoczyło.
Robiąc je nie widziałam różnicy w konsystencji między ciastem domowym a Babką Kętrzyńską.
Babka naprawdę smakowała rewelacyjnie.
Pokuszę się o stwierdzenie że tak jak domowa.
Wszystkim smakowała.
Nikt nie chciał wierzyć, że to ciasto jest z proszku.
Kilka osób nawet zanotowało sobie nazwę tego produktu.
Rewelacja!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Kochani zapraszam do komentowania moich postów. Zaglądacie do mnie bardzo licznie, mam nadzieje, że zostawicie po sobie ślad w postaci komentarza ;) Oczywiście będę wdzięczna za każdy komentarz przez Was dodany.