Strona główna Książki Gadżety kobiety Kosmetyki Kulinarnie Dla dzieci Współpracuje z O blogu Kontakt

wtorek

Szynka drobiowa z marchewką z szynkowaru

W ubiegłym tygodniu otrzymałam od firmy 
szynkowar, termometr oraz przyprawy, ale o tym was już informowałam. 

Od razu postanowiłam go wypróbować i jako pierwszą zrobiłam szyneczkę z drobiowych ćwiartek. 
A oto przepis: 

1,3 kg ćwiartek z kurczaka,
1 marchewka mała, 
2 łyżeczki przyprawy kebabczeta,
łyżeczka żelatyny.

Wykonanie: Ćwiartki obieramy, mięso kroimy w mniejsze kawałki, dodajemy drobno posiekaną marchewkę. Dodajemy przyprawę kebabczetę i żelatynę. Całość mieszamy i przekładamy do szynkowaru. Szynkowar zamknięty przekładamy do dużego garnka z wodą. Całość gotujemy 65-75 minut. Gotową szynkę z szynkowaru wyciągamy dopiero po całkowitym ostygnięciu lub najlepiej na następny dzień. 














Smacznego!!!

Szynka została wykonana przy pomocy szykowaru firmy


4 komentarze:

  1. Anonimowy10:15

    Jak się pojawił u ciebie ten przepis, z racji iż lubię połączenie marchewki z drobiowym mięskiem postanowiłam zrobić właśnie taką szyneczkę, kupiłam szynkowar i zrobiłam. Rewelacja. Teraz już kupnej szynki nie tknę. Uwielbiam tylko tą własnoręcznie przygotowaną, co prawda dodałam inną przyprawę ale i tak była bardzo smaczna.

    OdpowiedzUsuń
  2. Anonimowy10:58

    Mam taki szynkowar, jestem z niego bardzo zadowolona, lepiej w nim się przyrządza szyneczkę niż w tych okrągłych.

    OdpowiedzUsuń
  3. Anonimowy13:47

    Uwielbiam szyneczki z warzywami. A takie swojej roboty są najlepsze.

    OdpowiedzUsuń
  4. Szynka domowej roboty jest najlepsza :)

    OdpowiedzUsuń

Kochani zapraszam do komentowania moich postów. Zaglądacie do mnie bardzo licznie, mam nadzieje, że zostawicie po sobie ślad w postaci komentarza ;) Oczywiście będę wdzięczna za każdy komentarz przez Was dodany.