6 jajek
szklanka cukru
1 duży cukier waniliowy WODZISŁAW
kopiasta szklanka mąki
łyżeczka proszku do pieczenia WODZISŁAW
Wykonanie: Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier, następnie stopniowo dodawać żółtka cały czas ubijając. Dodać stopniowo mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać delikatnie łyżką. Całość przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.
Masa z soczków:
3 małe soczki w sumie około 900 ml,
dwa budynie waniliowe bez cukru Wodzisław.
Z podanych składników ugotować budyń.
Masę z soczków wylać na biszkopt.
Następnie ułożyć opakowanie delicji.
Masa śmietanowa:
2 opakowania śnieżki,
2 niepełne szklanki mleka,
2 galaretki jabłkowo-miętowe Wodzisław
Wykonanie: Galaretkę rozpuścić w 0,5 litra wody. Ubić śmietanki. Galaretki gdy już zaczną tężeć dodać do śmietanki. Całość wylać na ciasto.
Na wierzch:
2 galaretki o smaku jabłkowo-miętowym Wodzisław
Galaretki rozpuścić w 0,75 litra wody.
Dziękuję Firmie Agro Wodzisław za otrzymane produkty, które były mi pomocne w wykonaniu ciasta.
Smacznego!!!
Piękne, obłędnie zielone ciasto.
OdpowiedzUsuńSmakowicie wygląda.
OdpowiedzUsuńJest to moje ulubione ciasto :)
OdpowiedzUsuń