Sałatka na zimę z pomidorami
Składniki:
główka kapusty
kilogram marchwi
kilogram ogórków
kilogram cebuli
kilogram lub trochę więcej pomidorów
Wykonanie: Wszystkie składniki kroimy na super urządzeniu Hebel V5 według uznania. Całość solimy i mieszamy. Dodajemy szklankę cukru oraz 3/4 szklanki octu. Całość mieszamy. Odstawiamy na 2-3 godziny. Nakładamy do słoiczków. Pasteryzować około 30-40 minut.
Sałatka jest bardzo smaczna i szybka w przygotowaniu. Zimą można ją podawać z majonezem, jak i jeść samą.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Kochani zapraszam do komentowania moich postów. Zaglądacie do mnie bardzo licznie, mam nadzieje, że zostawicie po sobie ślad w postaci komentarza ;) Oczywiście będę wdzięczna za każdy komentarz przez Was dodany.