Pieczeń w musztardowym sosie
w towarzystwie ćwikły z chrzanem
Skład:
0,5 kg karkówki bez kości
3-4 łyżeczki Musztardy Słodkiej Develey
3-4 łyżeczki Musztardy Tabasco Develey
płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej,
płaska łyżeczka mąki tortowej
łyżeczka przyprawy warzywnej.
Przygotowanie:
Karkówkę kroimy na plastry. Z jednej strony smarujemy musztardą słodką, a z drugiej musztardą tabasco. Całość przekładamy do miski dodajemy mąkę i mieszamy. Tak przygotowane mięso pozostawiamy na 4 godziny, aby musztarda wgryzła się w mięso (można pozostawić na noc).
Następnie smażymy na łyżce margaryny do miękkości, doprawić przyprawą warzywną.
Przygotowane mięso podajemy z ziemniaczkami w towarzystwie pysznej ćwikły z chrzanem.
Smacznego!
Czas wykonania: 30 minut
Czas marynowania mięsa: 4-12 godzin
Czas smażenia: 30 minut
Porcja dla 4 osób
smacznie tu u Ciebie :) takie obiadki to ja lubię
OdpowiedzUsuńBardzo fajne przepis :) Apetycznie wygląda
OdpowiedzUsuń