Dzisiaj zapraszam Was na filety śledziowe pod pierzynką śmietankową według mojego przepisu.
Wykorzystałam do jej zrobienia filety śledziowe korzenne od Seko.
Filety są w oleju z dodatkiem korzennych przypraw, więc oddały to co najsmaczniejszy śmietance, dlatego warto zrobić je dzień wcześniej.
Filety są w oleju z dodatkiem korzennych przypraw, więc oddały to co najsmaczniejszy śmietance, dlatego warto zrobić je dzień wcześniej.
Składniki:
tacka filetów śledziowych korzennych Seko (400 g)
330 ml śmietanki zakwaszonej 12%
łyżeczka cukru
pieprz ziołowy
łyżka soku z cytryny
podgotowana cebulka pokrojona w kosteczkę
ser żółty pokrojony w kosteczkę
Wykonanie:
Filety śledziowe pokroić na mniejszy kawałki, przyprawić cukrem, pieprzem oraz cytryną. Dodać podgotowaną cebulkę pokrojoną w kosteczkę oraz ser żółty. Całość wymieszać z śmietaną.
Najlepiej zrobić dzień wcześniej aby smaki mogły się przegryźć.
330 ml śmietanki zakwaszonej 12%
łyżeczka cukru
pieprz ziołowy
łyżka soku z cytryny
podgotowana cebulka pokrojona w kosteczkę
ser żółty pokrojony w kosteczkę
Wykonanie:
Filety śledziowe pokroić na mniejszy kawałki, przyprawić cukrem, pieprzem oraz cytryną. Dodać podgotowaną cebulkę pokrojoną w kosteczkę oraz ser żółty. Całość wymieszać z śmietaną.
Najlepiej zrobić dzień wcześniej aby smaki mogły się przegryźć.
Danie wykonane we współpracy z
niestety nie wyprobuje tym razem nie lubie sledziow :(
OdpowiedzUsuńNic innego jak tylko się nimi delektować
OdpowiedzUsuńZ serem i śmietanką mogą być rewelacyjne :)
OdpowiedzUsuńCzęsto je kupuję, dostępne są u nas tylko w jednym ze sklepów, ale je bardzo lubię. Z pewnością wypróbuję twój sposób ich podania.
OdpowiedzUsuńNiestety nie lubię śledzi :(
OdpowiedzUsuńMniam aż chcę się jeść xD Choć ogólnie za rybami nie przepadam :) :<
OdpowiedzUsuńNie przepadam za śledziami, ale prezentują się ładnie :)
OdpowiedzUsuń