Pizza z pstrągiem
Ciasto:
40 dag mąki,
3 łyżki oleju,
4 dag drożdży,
3/4 szklanki ciepłej wody,
tłuszcz i mąka do formy,
sól.
Wykonanie: Mąkę przesiać, skruszyć do niej drożdże i wymieszać. Dodać ciepłą wodę, olej oraz sól. Wszystkie składniki wymieszać. Wyrobić elastyczne ciasto. W razie potrzeby dodać trochę mąki żeby ciasto się nie kleiło rąk. Dobrze wyrobione ciasto ładnie odchodzi od rąk i miski. Odstawić do wyrośnięcia. Formę wysmarować margaryną i oprószyć mąką. Przełożyć ciasto na blaszkę i uformować.
Dodatki:
( dodatki wykładać na ciasto według kolejności podanej niżej)
cebula pokrojona w kostkę,
ogórek kwaszony pokrojony w kostkę,
(można dodać również jeszcze dodatkowo kukurydzę Develey, wtedy pizza jest trochę bardziej słodsza)
wyłożyć filet z pstrąga w sosie chrzanowym Graal (sos chrzanowy nadaje wspaniałego smaku temu daniu i podkreśla soczystość pstrąga),
poukładać oliwki Develey przekrojone na pół wzdłuż,
kilka plasterków sera żółtego.
Całość posypujemy solą, pieprzem ziołowym, bazylią i organo.
Czas przygotowania: 30 minut
Czas pieczenia: 35 minut
Porcja dla 4 osób
Smacznego!!!
Wspaniale wygląda.
OdpowiedzUsuńNigdy nie próbowałam pizzy z rybką.
Muszę jutro wypróbować na kolację :)
Znakomicie wygląda.
OdpowiedzUsuńdobra była? :) nie pamiętam czy jadłam pizzę z rybą ale wygląda smakowicie :)
OdpowiedzUsuńCiekawy przepis, nigdy nie jadłam pizzy z rybą. Chyba czas wypróbować bo ta wygląda bardzo apetycznie.
OdpowiedzUsuńWygląda wspaniale, uwielbiam pizzę, jednak jeszcze nigdy nie próbowałam jej z rybą :)
OdpowiedzUsuń