W ramach współpracy z firmą Pani Czesławy Zarzeckiej miałam możliwość wypróbowania swojskiego, wspaniałego Sera Korycińskiego "Swojskiego" Czesławy Zarzeckiej.
Ser Koryciński "Swojski" Czesławy Zarzeckiej jest produktem regionalnym, który został wpisany na listę produktów tradycyjnych w Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Ser posiada również certyfikat, który umożliwia wyłącznie produkcję tego sera tylko i wyłącznie w trzech gminach województwa podlaskiego. Do tych gmin zalicza się Korycin, Janów, Suchowola.
Ser Koryciński "Swojski" Czesławy Zarzeckiej jest wyrabiany z mleka krowiego, które jest niepasteryzowane, do którego dodaje się podpuszczkę oraz sól, co jest naturalnym środkiem konserwującym ser.
Ja wybrałam ser, który jest serem świeżo robionym.
Leżakował od 2 do 4 dni.
Do sera zostały dodane oliwki, suszone pomidory oraz czosnek niedźwiedzi.
Te dodatki dodają serowi charakteru i wyróżniają go z pośród innych. Ja osobiście bardzo lubię oliwki więc z przyjemnością wybrałam ten wariant.
Ser im bliżej zewnętrznej części jest bardziej słony.
Ser jest formowany w owalną kształt tradycyjnych serów o średnicy około 30 cm i wadze około 3,7 kg.
Ser Koryciński "Swojski" jest dziełem Pani Czesławy Zarzeckiej,
jest produktem w 100% naturalnym.
Ser wspaniale się prezentuje się wspaniale, a jeszcze lepiej smakuje.
Ser Koryciński "Swojski" Czesławy Zarzeckiej należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w piwnicy lub lodówce.
Można go przechowywać w folii do żywności, hamując tym samym proces dojrzewania.
Jeżeli chcemy, aby ser dojrzewał i zmieniał swój smak, należy go przechowywać bez opakowania.
Ser Koryciński "Swojski" Czesławy Zarzeckiej ma ważność do spożycia nawet do 2 miesięcy, w tym czasie będzie dojrzewać, co objawia się zmianą konsystencji, barwy i smaku, możemy go zamrozić.
Po ukrojeniu dodatki w serze bardzo ładnie wyglądają i świetnie się trzymają na miejscu, nie wypadają.
Jest to doskonała przystawka.
Do wyboru jest ponad 18 różnych kompozycji smakowych sera, każdy z pewnością znajdzie swój ulubiony smak.
Każdy kto spróbował sera był zachwycony smakiem, który jest wyjątkowy.
Dziękuję
za możliwość testowania sera.
Tymczasem zapraszam wan na stronę producenta tego pysznego sera
A niebawem zamieszczę kolejne posty z udziałem sera.
Miałam okazję go jeść, kupiłam go przy okazji jakiś targów. Jest to wspaniały produkt których powinno być więcej.
OdpowiedzUsuńWygląda apetycznie jednak nie mój smak :)
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie :)
OdpowiedzUsuńWygląda fantastycznie, nie miałam okazji go jeść, ale teraz to chyba muszę spróbować. Jak tak samo smakuje jak wygląda to rewelacja :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię ten ser, es bardzo smaczny, ma doskonałe dodatki .
OdpowiedzUsuńWygląda obłędnie i na pewno też tak smakuje .
OdpowiedzUsuńMiałam okazję go spróbować, gdy byłam na praktykach w Rynie. Jest bardzo smaczny. ;)
OdpowiedzUsuńWygląda tak apetycznie, że aż zgłodniałam. :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię ten ser :)
OdpowiedzUsuń