Hiszpańska tortilla z kiełbasą
Składniki
średnia cebula,
1 krążek kiełbasy (w zależności od upodobań może być więcej),
pół papryki,
mały pomidor,
10 oliwek ciemnych Develey,
2 ziemniaki,
mała marchewka
5 jajek,
łyżeczkę z czubkiem musztardy Horcice Develey
Wykonanie:
Ziemniaki i marchewkę obieramy, kroimy na plasterki i podsmażamy na łyżce margaryny, aż warzywa staną się miękkie. Wykładamy na talerz.
Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na patelni. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę kiełbasę. Chwilę podsmażamy.
Dodajemy pokrojoną w kosteczkę paprykę,pomidory, a oliwki w plastry. Całość chwilkę dusimy. Doprawiamy do smaku.
5 jajek roztrzepać w misce dokładnie, dodać łyżeczkę musztardy i doprawić solą i pieprzem. Jajka wylać równomiernie na patelnie bez mieszania z pozostałymi składnikami.
Całość smażyć na małym ogniu 15 minut.
Porcja dla 4 osób
Czas przygotowaniu 30 minut
Smacznego!!!
Danie zostało przygotowane z wykorzystaniem produktów firmy
Bardzo ładnie wygląda, nie mam jeszcze pomysłu na dzisiejszy obiad więc ją wypróbuję, z racji piątku pominę kiełbaskę. Powinna być dobra.
OdpowiedzUsuńChyba już zrobiłam się głodna :) Trzeba wypróbować :)
OdpowiedzUsuńAż zrobiłam się głodna :D
OdpowiedzUsuńAż zrobiłam się głodna :D
OdpowiedzUsuńPychotka :)
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis :) Smakowicie to wygląda
OdpowiedzUsuń