Pizza z serem Korycińskim
Składniki na ciasto:
40 dag mąki,
3 łyżki oleju,
4 dag drożdży,
3/4 szklanki ciepłej wody,
tłuszcz i mąka do formy,
sól.
Wykonanie:
Mąkę przesiać, skruszyć do niej drożdże i wymieszać. Dodać ciepłą wodę, olej oraz sól. Wszystkie składniki wymieszać. Wyrobić elastyczne ciasto. W razie potrzeby dodać trochę mąki żeby ciasto się nie kleiło rąk. Dobrze wyrobione ciasto ładnie odchodzi od rąk i miski. Odstawić do wyrośnięcia. Formę wysmarować margaryną i oprószyć mąką. Przełożyć ciasto na blaszkę i uformować.
Mąkę przesiać, skruszyć do niej drożdże i wymieszać. Dodać ciepłą wodę, olej oraz sól. Wszystkie składniki wymieszać. Wyrobić elastyczne ciasto. W razie potrzeby dodać trochę mąki żeby ciasto się nie kleiło rąk. Dobrze wyrobione ciasto ładnie odchodzi od rąk i miski. Odstawić do wyrośnięcia. Formę wysmarować margaryną i oprószyć mąką. Przełożyć ciasto na blaszkę i uformować.
Dodatki:
ketchup łagodny Develey,
cebula pokrojona w kostkę,
ogórek kwaszony pokrojony w kostkę,
wyłożyć sardynki w oleju roślinnym GRAAL,
poukładać oliwki czarne Develey przekrojone na pół wzdłuż,
Pizze z serem podawać z sosem czosnkowym Develey.
Smacznego!!!
Bardzo apetycznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńCiekawe połączenie, nie ma co :D
OdpowiedzUsuń