Biały tort z owocem kiwi
Biszkopt:
6 jajek
szklanka cukru trzcinowego Piątnica
1 duży cukier waniliowy WODZISŁAW
kopiasta szklanka mąki
łyżeczka proszku do pieczenia WODZISŁAW
Wykonanie: Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier, następnie stopniowo dodawać żółtka cały czas ubijając. Dodać stopniowo mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać delikatnie łyżką. Całość przełożyć na tortownicę małą wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.
Ciasto przecinamy na pół.
Ciasto przecinamy na pół.
Masa budyniowa:
3 szklanki mleka
3 łyżki mąki tortowej
3 łyżki mąki ziemniaczanej
pół szklanki cukru trzcinowego Piątnica
1 cukier waniliowy WODZISŁAW
Wykonanie:
Z mleka, dwóch rodzajów mąki i cukru ugotować budyń, po przestudzeniu połączyć go z masłem tak aby postała jednolita, puszysta masa.
Z mleka, dwóch rodzajów mąki i cukru ugotować budyń, po przestudzeniu połączyć go z masłem tak aby postała jednolita, puszysta masa.
Biszkopt przekroić na trzy części.
Blat namoczyć herbatą. Posmarować pierwszy blat kremem i poukładać pokrojone w kosteczkę suszone kiwi. Przykryć posmarowany blatem biszkoptowym. Nawilżyć biszkopt, posmarować kremem, nałożyć następny nawilżony blat. Cały tort obsmarować kremem. Udekorować połówkami suszonego kiwi.
Smacznego!
Przygotowano z wykorzystaniem produktów
Wygląda przepysznie <3
OdpowiedzUsuńWygląda smacznie :)
OdpowiedzUsuńChętnie zjadłabym :)
OdpowiedzUsuńNabrałam apetytu! :)
OdpowiedzUsuńWygląda smacznie !
OdpowiedzUsuńhttp://missstyle21.blogspot.com/
Ale pyszny torcik ;)
OdpowiedzUsuńŚliczny torcik :) chętnie bym taki zjadła
OdpowiedzUsuń