Zupa z soczewicą i kurczakiem
Składniki:
100 g soczewicy zielonej Piątnica,
2 cebule,
3 marchewki,
3 ziemniaki,
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego,
1 duża ćwiartka z kurczaka.
Wykonanie:
Soczewice moczyć 30 minut, następnie przesypać ją do gotującej wody i gotować 20 minut.
Podsmażyć cebulkę wraz z pokrojonym w paski mięsem, doprawić solą, wegetą i pieprzem ziołowym.
Marchewkę i ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
Dodać łyżeczkę koncentratu pomidorowego.
Całość gotować około 30 minut.
Czas wykonania 60 minut
Porcja dla 4 osób.
Danie zostało wykonane z wykorzystaniem produktów
Musi być pyszna :)
OdpowiedzUsuńDokładnie :))
Usuńbardzo lubię zupki z wkładką mięsną ;) mniam
OdpowiedzUsuń