Strona główna Książki Gadżety kobiety Kosmetyki Kulinarnie Dla dzieci Współpracuje z O blogu Kontakt

środa

Szynka drobiowo-wieprzowa z szynkowaru

Szynka drobiowo-wieprzowa z szynkowaru

Składniki: 
70 dag mięsa drobiowego (mogą być ćwiartki lub piersi),
30 dag łopatki wieprzowej,
2 łyżeczki szeherezady S,
1 łyżeczka żelatyny. 

Wykonanie: 
Mięso pokroić na grubość około 2 cm. Wymieszać z przyprawami oraz żelatyną. Układać na przemian, raz mięso drobiowe, a raz wieprzowe. Zamknięty szynkowar przełożyć do garnka z wodą i gotować około 65 minut. Warto kontrolować też temperaturę, żeby mieć pewność, że szyneczka będzie ugotowana. Gotową, ostudzoną szynkę najlepiej otworzyć na następny dzień, kiedy galareta będzie dobrze trzymać się mięsa. 







Smacznego!!! 

Szynka została wykonana przy pomocy szykowaru firmy

2 komentarze:

  1. Anonimowy10:08

    Smacznie bardzo wygląda. Muszę sama spróbować, ale najpierw muszę sobie sprezentować szynkowar.

    OdpowiedzUsuń
  2. Anonimowy11:05

    Szynki wychodzą fajnie sprasowane w tym szynkowarze, ma dobrą sprężynę :)

    OdpowiedzUsuń

Kochani zapraszam do komentowania moich postów. Zaglądacie do mnie bardzo licznie, mam nadzieje, że zostawicie po sobie ślad w postaci komentarza ;) Oczywiście będę wdzięczna za każdy komentarz przez Was dodany.