Strona główna Książki Gadżety kobiety Kosmetyki Kulinarnie Dla dzieci Współpracuje z O blogu Kontakt

czwartek

Pieczeń w musztardowym sosie w towarzystwie ćwikły z chrzanem

Pieczeń w musztardowym sosie
w towarzystwie ćwikły z chrzanem


Skład: 
0,5 kg karkówki bez kości
płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej, 
płaska łyżeczka mąki tortowej
łyżeczka przyprawy warzywnej. 



Przygotowanie: 
Karkówkę kroimy na plastry. Z jednej strony smarujemy musztardą słodką, a z drugiej musztardą tabasco. Całość przekładamy do miski dodajemy mąkę i mieszamy. Tak przygotowane mięso pozostawiamy na 4 godziny, aby musztarda wgryzła się w mięso (można pozostawić na noc). 
Następnie smażymy na łyżce margaryny do miękkości, doprawić przyprawą warzywną. 
Przygotowane mięso podajemy z ziemniaczkami w towarzystwie pysznej ćwikły z chrzanem. 





Smacznego!

Czas wykonania: 30 minut
Czas marynowania mięsa: 4-12 godzin
Czas smażenia: 30 minut
Porcja dla 4 osób

2 komentarze:

  1. smacznie tu u Ciebie :) takie obiadki to ja lubię

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo fajne przepis :) Apetycznie wygląda

    OdpowiedzUsuń

Kochani zapraszam do komentowania moich postów. Zaglądacie do mnie bardzo licznie, mam nadzieje, że zostawicie po sobie ślad w postaci komentarza ;) Oczywiście będę wdzięczna za każdy komentarz przez Was dodany.