Strona główna Książki Gadżety kobiety Kosmetyki Kulinarnie Dla dzieci Współpracuje z O blogu Kontakt

poniedziałek

Ser Koryciński "Swojski" Czesławy Zarzeckiej - wspaniały smak, którego się nie zapomina

W ramach współpracy z firmą Pani Czesławy Zarzeckiej miałam możliwość wypróbowania swojskiego, wspaniałego Sera Korycińskiego "Swojskiego" Czesławy Zarzeckiej. 


Ser Koryciński "Swojski" Czesławy Zarzeckiej jest produktem regionalnym, który został wpisany na listę produktów tradycyjnych w Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Ser posiada również certyfikat, który umożliwia wyłącznie produkcję tego sera tylko i wyłącznie w trzech gminach województwa podlaskiego. Do tych gmin zalicza się Korycin, Janów, Suchowola.


Ser Koryciński "Swojski" Czesławy Zarzeckiej jest wyrabiany z mleka krowiego, które jest niepasteryzowane, do którego dodaje się podpuszczkę oraz sól, co jest naturalnym środkiem konserwującym ser. 

Ja wybrałam ser, który jest serem świeżo robionym. 
Leżakował od 2 do 4 dni. 
Do sera zostały dodane oliwki, suszone pomidory oraz czosnek niedźwiedzi. 
Skład sera został zawarty na etykiecie.



Te dodatki dodają serowi charakteru i wyróżniają go z pośród innych. Ja osobiście bardzo lubię oliwki więc z przyjemnością wybrałam ten wariant. 
Ser im bliżej zewnętrznej części jest bardziej słony.

Ser jest formowany w owalną kształt tradycyjnych serów o średnicy około 30 cm i wadze około 3,7 kg.
Ser Koryciński "Swojski" jest dziełem Pani Czesławy Zarzeckiej,
jest produktem w 100% naturalnym.


Ser wspaniale się prezentuje się wspaniale, a jeszcze lepiej smakuje. 
Ser Koryciński "Swojski" Czesławy Zarzeckiej należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w piwnicy lub lodówce. 
Można go przechowywać w folii do żywności, hamując tym samym proces dojrzewania.
 Jeżeli chcemy, aby ser dojrzewał i zmieniał swój smak, należy go przechowywać bez opakowania. 
Ser Koryciński "Swojski" Czesławy Zarzeckiej ma ważność do spożycia nawet do 2 miesięcy, w tym czasie będzie dojrzewać, co objawia się zmianą konsystencji, barwy i smaku, możemy go zamrozić.




Po ukrojeniu dodatki w serze bardzo ładnie wyglądają i świetnie się trzymają na miejscu, nie wypadają.
Jest to doskonała przystawka.  




Do wyboru jest ponad 18 różnych kompozycji smakowych sera, każdy z pewnością znajdzie swój ulubiony smak.
Każdy kto spróbował sera był zachwycony smakiem, który jest wyjątkowy. 

Dziękuję 
za możliwość testowania sera. 
Tymczasem zapraszam wan na stronę producenta tego pysznego sera 

A niebawem zamieszczę kolejne posty z udziałem sera.


9 komentarzy:

  1. Anonimowy14:46

    Miałam okazję go jeść, kupiłam go przy okazji jakiś targów. Jest to wspaniały produkt których powinno być więcej.

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda apetycznie jednak nie mój smak :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda przepysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Anonimowy16:12

    Wygląda fantastycznie, nie miałam okazji go jeść, ale teraz to chyba muszę spróbować. Jak tak samo smakuje jak wygląda to rewelacja :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Anonimowy16:09

    Bardzo lubię ten ser, es bardzo smaczny, ma doskonałe dodatki .

    OdpowiedzUsuń
  6. Wygląda obłędnie i na pewno też tak smakuje .

    OdpowiedzUsuń
  7. Miałam okazję go spróbować, gdy byłam na praktykach w Rynie. Jest bardzo smaczny. ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. Wygląda tak apetycznie, że aż zgłodniałam. :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Bardzo lubię ten ser :)

    OdpowiedzUsuń

Kochani zapraszam do komentowania moich postów. Zaglądacie do mnie bardzo licznie, mam nadzieje, że zostawicie po sobie ślad w postaci komentarza ;) Oczywiście będę wdzięczna za każdy komentarz przez Was dodany.