Strona główna Książki Gadżety kobiety Kosmetyki Kulinarnie Dla dzieci Współpracuje z O blogu Kontakt

wtorek

Mini serniczki z brzoskwinią

Mini serniczki z brzoskwinią


Ciasto: 
300 g mąki pszennej typu 500 Młyn Kopytowa
200 g masła
100 g cukru pudru
2 żółtka
sól

Wykonanie:
Mąkę należy przesiać najlepiej na stolnice, dodać szczyptę soli i dodać pokrojone na kawałki masło. Posiekać i wymieszać. Dodać cukier oraz żółtka. Dokładnie całość wymieszać. 
Zagnieść ciasto i włożyć je przynajmniej na 30 minut do lodówki.
Schłodzone ciasto rozwałkować na około 3–4 mm. Wykrawać kwadraty które następnie przenosić na foremki wysmarowane margaryną i delikatnie uformować babeczkę. 
Dłonią docisnąć na górze foremki ciasto i usunąć jego nadmiar z brzegów foremki, 
Następnie wyłożyć foremki z ciastem folią aluminiową i wsypać 2-3 łyżeczki suchego grochu. 
Babeczki piec około 10 minut, następnie wysypać groch i ściągnąć folie aluminiową i piec około 5 minut, tak długo aż babeczki się zrobią piękne i złociste w temperaturze około 200°C.
Najlepiej jeszcze ciepłe wyjąć z foremek.












Nadzienie sernikowe:
1 kg sera z wiaderka (najlepiej z Biedronki), 
pół kostki margaryny,
2 jajka, 
2 budynie, 
3/4 szklanki cukru, 
1 cukier waniliowy WODZISŁAW
100 g rodzynek sparzonych. 


Wykonanie: 
Żółtka utrzeć na puch z połową cukrów, dodać ser 
Ser wymieszać z żółtkami i połową cukru. Białka ubić z cukrem na sztywno. Do masy serowej dodać białka  ubite na sztywno z połową cukrów. Całość delikatnie wymieszać. Margarynę rozpuścić w garnku, dodać masę serową, mieszać aż do zagotowania i dodać rodzynki. Rozrobiony budyń z łyżką cukru (lepiej się rozrabia) dodać do masy serowej. Zagotować.
Całość przelać do babeczek po około 2 płaskie łyżki.



Masa śmietankowa:
0,25 l mleka
1 opakowanie śmietanki do ubijania WODZISŁAW

Wykonanie:
Śmietankę po ubiciu schłodzić! 
Dekorować babeczki śmietanką przy użyciu dekoratora do ciast. 

Dekoracja
puszka brzoskwiń Develey

Na sam koniec babeczki udekorować brzoskwiniami z puszki Develey








Czas przygotowania: 80 minut
Porcja dla 4 osób

Smacznego!!!







10 komentarzy:

  1. apetyczne!
    http://zielonoma.blogspot.it/2015/02/midi.html

    OdpowiedzUsuń
  2. Anonimowy08:00

    Aż chciałaby się zjeść.

    OdpowiedzUsuń
  3. Anonimowy08:34

    Poprzedni serniczek z Twojego przepisu był przepyszny. Te mini serniczki też są równie pyszne.

    OdpowiedzUsuń
  4. Pychota, na pewno zrobię :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Pycha:)
    Pozdrawiem
    http://kosmetyczny-kuferek.blog.pl

    OdpowiedzUsuń
  6. Anonimowy12:10

    Mniam, zapraszamy na nowy wystrój bloga :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Wygląda apetycznie.

    OdpowiedzUsuń
  8. Anonimowy09:54

    Och, palce lizać, mniam

    OdpowiedzUsuń
  9. Wyglądają bardzo smakowicie

    OdpowiedzUsuń

Kochani zapraszam do komentowania moich postów. Zaglądacie do mnie bardzo licznie, mam nadzieje, że zostawicie po sobie ślad w postaci komentarza ;) Oczywiście będę wdzięczna za każdy komentarz przez Was dodany.