Strona główna Książki Gadżety kobiety Kosmetyki Kulinarnie Dla dzieci Współpracuje z O blogu Kontakt

piątek

Drożdżówki z porzeczkami i kruszonką

Drożdżówki z porzeczkami i kruszonką 


Składniki:
500 g mąki pszennej typu 500 Młyn Kopytowa,
40 g drożdży,
250 ml ciepłego mleka,
2 jajka,
60 g miękkiego masła,
60 g cukru,
1/2 łyżeczki soli. 

Ze wszystkich produktów zagnieść ciasto. Odstawić na godzinę do wyrośnięcia. Podzielić na 10 części i uformować wałeczki z ciasta, które następnie zapleść i uformować kształtne drożdżówki na których ułożyć owoce porzeczki i posypać kruszoną. Odstawić na godzinę do wyrośnięcia. Piec 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Po upieczeniu polać lukrem. 

















Przygotowano z wykorzystaniem produktów


5 komentarzy:

  1. Anonimowy15:09

    Bardzo ładniutkie i apetyczne ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. ojej ale pychotka :) a akurat głodna jestem ;p zapiszę sobie przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo ładne :) Z pewnością wykorzystam przepis

    OdpowiedzUsuń

Kochani zapraszam do komentowania moich postów. Zaglądacie do mnie bardzo licznie, mam nadzieje, że zostawicie po sobie ślad w postaci komentarza ;) Oczywiście będę wdzięczna za każdy komentarz przez Was dodany.