Strona główna Książki Gadżety kobiety Kosmetyki Kulinarnie Dla dzieci Współpracuje z O blogu Kontakt

piątek

Gołąbki z kaszą gryczaną niepaloną

Gołąbki z kaszą gryczaną niepaloną
  

Składniki: 
1 szklanka kaszy gryczanej niepalonej,
40 dag mięsa mielonego, 
2 cebule średnie, 
1 marchew,
sól,
pieprz, 
majeranek,
główka kapusty.

Wykonanie: 
Kaszę ugotować wg wskazówek na opakowaniu. Do ugotowanej kaszy dodać mięso mielone, cebulkę podsmażoną, startą na dużych oczkach marchewkę. Doprawić przyprawami do smaku. Porządną łyżkę nadzienia układać na sparzonym liściu kapusty i zawijać jak gołąbki. 

Sos do gołąbków: 
2 ząbki czosnku, 
2 szklanki bulionu, 
2 łyżki płaski mąki, 
2 łyżki margaryny,
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego. 

Wykonanie: 
Na roztopionej margarynie podsmażyć posiekany czosnek. 
Dodać mąkę, podsmażyć, następnie dodać koncentrat i stopniowo rozprowadzając bulion. Zagotować i gotowe. 



Smacznego!!!
Wykonano z wykorzystaniem produktów firmy


6 komentarzy:

  1. O matko.. ale mi ochoty na gołąbki narobiłaś :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Anonimowy11:37

    Uwielbiam gołąbki.

    OdpowiedzUsuń
  3. Anonimowy11:45

    Wyglądają smacznie, ciekawie czy również są aż tak smaczne :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Anonimowy13:53

    Aż chciałoby się takiego gołąbka zjeść :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Nie przepadam za kaszą gryczaną :) Ale wygląda bardzo smakowicie

    OdpowiedzUsuń

Kochani zapraszam do komentowania moich postów. Zaglądacie do mnie bardzo licznie, mam nadzieje, że zostawicie po sobie ślad w postaci komentarza ;) Oczywiście będę wdzięczna za każdy komentarz przez Was dodany.