Kapusta biała z octem winnym
Składniki:
1 kg poszatkowanej kapusty,
2 cebule,
sól morska drobna Piątnica,
2 łyżki margaryny,
2 łyżki mąki,
cukier trzcinowy Piątnica,
ocet winny z czerwonego wina Develey
Wykonanie:
Poszatkowaną kapustę przekładamy do garnka, kroimy jedną obraną cebulę, dodajemy szklankę wody i gotujemy około 30 minut. Drugą cebulę kroimy i podsmażamy na margarynie do miękkości, dodajemy mąkę i chwilę podsmażamy jeszcze. Przekładamy do odcedzonej kapusty. Dodajemy 2 łyżki octu winnego, 2 łyżki cukru i płaską łyżeczkę soli.
Porcja dla 4 osób
Czas przygotowania 50 minut
Smacznego!!!
Przygotowano z wykorzystaniem produktów firmy
Ciekawy przepis :)
OdpowiedzUsuńCiekawe połączenie :)
OdpowiedzUsuń