Tort truskawkowo-śmietanowo-serowy
Składniki:
Komplet trzech spodów tortowych Dakri
3/4 kg truskawek
1/2 litra śmietanki kremówki
250 g sera białego w kostce trzykrotnie zmielonego
2 x po 3 łyżki żelatyny rozpuszczonej w trzech łyżkach gorącej wody
szklanka cukru pudru
3 łyżki cukru pudru
Śmietanę ubijamy na sztywno z 1/2 szklanki cukru pudru. Ser zmiksować z 1/2 cukru pudru. Śmietanę połączyć z masą serową. Do utrwalenia masy dodać żelatynę rozpuszczoną w trzech łyżkach wody.
Truskawki zmiksować tak jak na koktajl i połączyć z żelatyna.
Kolejno wykładać blat tortu, 1/3 masy śmietanowo-serowej, 1/2 masy truskawkowej, blat biszkoptu, 1/3 masy śmietanowo-serowej, 1/2 masy truskawkowej, blat biszkoptu. Cały tort obsmarować masą śmietanowo-serową jednocześnie zostawiając sobie 4 łyżki do udekorowania tortu. Tort udekorować masą śmietanwo-serową oraz truskawkami.
Deser wykonałam z wykorzystaniem produktów
Teraz to mi napewno pójdzie w talię...;) Wygląda smakowicie tort i ja też wybieram gotowe spody bo jakoś taki biszkopt mi nie wychodzi.A truskawki to jest uwieńczenie całości hmm teraz mi zrobiłaś smaka ;)
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie, takie spody do tortów to świetna sprawa i duże ułatwienie :)
OdpowiedzUsuńWygląda jakby byl oprószony śniegiem :))
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie :)
OdpowiedzUsuńidealny na urodziny mojego narzeczonego! :D
OdpowiedzUsuńwyglada bardzo apetycznie.. uwielbiam ciasta..
OdpowiedzUsuńBardzo smakowicie wygląda :)
OdpowiedzUsuń