Zupa ogórkowa z makaronem nitki
Składniki:
Słoik przecieru ogórkowego Develey,
2 marchewki,
1 korzeń pietruszki,
pęczek kopru,
garść makaronu nitki,
2 łyżki śmietany do zabielenia zupy,
1,5 wody,
łyżka margaryny
przyprawa typu wegeta.
Wykonanie:
Marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, następnie podsmażyć na łyżce margaryny.
Dodać wody. Po zagotowaniu dodać słoik przecieru ogórkowego, posiekany pęczek kopru. Całość zagotować, dodać makaron i doprawić do smaku. Gdy makaron zmięknie dodać dwie łyżki śmietany.
Szybka zupa ogórkowa gotowa.
Smacznego!!!
Czas przygotowania 30 minut
Porcja dla 4 osób
Przygotowano z wykorzystaniem produktów
Jak ja nie lubię zupy ogórkowej... :)
OdpowiedzUsuńMi zupa ogórkowa długi czas również nie smakowała, aż sama jej nie udoskonaliłam :)
UsuńTeż nie przepadam za ogórkową ale w takiej postaci nigdy nie jadłam. Zawsze ścieram ogórki, marchew i cebulę i wrzucam to wszystko do garnka jak już ziemniaki się podgotują. Aż jestem ciekawa jak smakuję z makaronem :)
OdpowiedzUsuńAle pyszności, już nie pamiętam kiedy ostatni raz jadłam ogórkową :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam zupę ogórkową :)
OdpowiedzUsuńKażdy ma swój przepis na zupę ogórkową i niewiem czy Twoja wersja by mi zasmakowała ale przecier ogórkowy z Develey z chęcią wykorzystam ;) Już wiem co jutro będę miała na obiad ale zrobiłaś mi teraz apetytu ;)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię zupę ogórkową :)
OdpowiedzUsuńDawno nie jadłam zupy ogórkowej, bardzo fajny przepis :)
OdpowiedzUsuń