Ptasie mleczko w foremkach
Składniki:
330 ml śmietanki kremówki,
2 galaretki w różnych kolorach.
Wykonanie:
Każdą z galaretek rozpuścić w 250 ml gorącej wody, należy je dokładnie wymieszać.
Każdą z nich schłodzić do delikatnego widocznego zgęstnięcia.
Tymczasem ubić śmietankę na sztywno, bez dodatku cukru, gdyż galaretki są dość słodkie.
Śmietankę podzielić na pół.
Połączyć ubitą śmietankę z tężejącą galaretką, tak by powstały dwa kolory.
Do przygotowanych foremek wyłożyć po pół ich objętości pierwszej, w moim przypadku różowej śmietanki oraz drugiej turkusowej.
Tak przygotowany deser zamknąć przykrywkami i zostawić w lodówce do całkowitego wystygnięcia.
Gotowe!!!
Smacznego!!!
Deser wykonano z użyciem foremek BETTERWARE Foremki do robienia galaretek 6 szt. dostępnych w sklepie Amicus.
Świetnie się prezentuje to ptasie mleczko
OdpowiedzUsuńJejku i mam ochotę na ptasie mleczko.
OdpowiedzUsuńUrocze foremki. Myślę, że będą idealne na wiele deserów:)
OdpowiedzUsuńi już wiem co zrobię na deser ♥ tylko poszukam jakichś wymyślnych galaretek :)
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie,
Karolina z Likemywholefashion
mniaaam! Zjadłabym z rozkoszą
OdpowiedzUsuń