Domowe wędzone udko z kurczaka z sosem salsa Mexicana
łyżeczka tymianku,
łyżeczka majeranku,
ząbek czosnku,
łyżeczka octu jabłkowego,
2 łyżki płaskie soli,
litr wody.
Wykonanie: Wszystko wymieszać, zalać marynatą udka z kurczaka, odstawić na 3 dni.
Po 3 dniach można wędzić około 2-3 godzin.
Czas przygotowania: 30 minut
Czas wędzenia 2-3 godziny
Porcja dla 4 osób
Smacznego!!!
smakowite!
OdpowiedzUsuńa u mnie rozdanie na blogu z oasap bedzie mi milo jesli wezmiesz udzial
http://zielonoma.blogspot.it/2014/10/hello-halloveen.html
Nigdy nie wędziłam nic, z resztą nie mam jak uwędzić, ale takie wędzone udko zjadłabym sobie. Lubię też ten sos.
OdpowiedzUsuńLubię wędzone udka, ale z tym sosem jeszcze nie próbowałam.
OdpowiedzUsuń