Puszyste naleśniki z nutą kokosową
Składniki:
2 szklanki mąki,
2 łyżki budyniu waniliowego,
1 cukier waniliowy,
2 łyżki cukru,
1,5 szklanki mleczka kokosowego,
3 jajka,
łyżeczka proszku do pieczenia,
łyżeczka tłuszczu kokosowego.
Wykonanie:
Jajka wybić do misy, dodać mleko kokosowe.
Całość podbić mikserem. Dodać cukier oraz cukier waniliowy. Całość podbić mikserem. Dodać mąkę wraz z proszkiem i budyń.
Naleśniki smażyć na rozgrzanym tłuszczu kokosowym, który sprawia że się nie przywierają, a tłuszcz nie strzela. Olej kokosowy jest bardziej wydajny aniżeli na przykład rzepakowy, ma też bardziej neutralny smak i zapach.
Smacznego!!!
Przygotowano z produktami
Świetny pomysł na naleśniki
OdpowiedzUsuń