Pyszny gulasz z kaszą gryczaną
Składniki:
0,5 kg mięsa z łopatki,
1 cebula,
2 papryki kolorowe,
musztarda Bawarska Develey,
musztarda Słodka Develey,
sos sojowy Kuchnie świata,
pieprz ziołowy staropolski RAFEX,
papryka słodka sproszkowana,
zioła prowansalskie.
Mięso pokroić w kostkę.
Dodać dwie łyżeczki Musztardy Słodkiej.
Dodać dwie łyżeczki Musztardy Bawarskiej.
Dodać łyżeczkę pieprzu ziołowego oraz ziół.
Całość wymieszać i odstawić na godzinę.
Paprykę oraz cebulę pokroić w kostkę.
Mięso po godzinie podsmażyć na łyżce margaryny.
Dodać trochę sosu sojowego.
Wsypać cebulę oraz paprykę i dusić jakieś pół godziny.
Gotowe danie podawać z kaszą gryczaną.
Smacznego!
Czas wykonania: 30 minut
Czas gotowania: 30 minut
Porcja dla 4 osób
Smacznie wygląda ten gulasz, ja za zwyczaj bez marynowania robię gulasz, ale wypróbuję.
OdpowiedzUsuńUwielbiam te musztardy, szczególnie do gustu przypadła mi słodka
OdpowiedzUsuńJa jakoś nie byłam pozytywnie nastawiona do musztardy słodkiej, ale jak spróbowałam zmieniłam zdanie
OdpowiedzUsuńCiekawe połączenie musztard
OdpowiedzUsuńWygląda smacznie właśnie według tego przepisu przygotowała obiad. rewelacja
OdpowiedzUsuńLubię takie potrawy jednogarnkowe
OdpowiedzUsuń