Tortilla w trzech smakach, dla każdego coś dobrego!
Składniki:
Opakowanie Wraps Tortilla x4 Develey,
1/8 średniej główki kapusty,
1 marchewka,
2 cebule,
1 pomidor,
1 puszka tuńczyka w sosie własnym,
2 ogórki słodko-kwaśne,
1 jogurt naturalny,
majonez wiejski Develey,
oliwki zielone Develey,
winegret dressing Develey,
ketchup Develey,
sos hamburgerowy Develey,
musztarda Tabasco Develey,
zioła prowansalskie,
sól,
pieprz ziołowy.
Kapustę i marchewkę pociąć drobno jak na surówkę, dodać do smaku i zmożenia soli oraz odrobinę majonezu.
Jogurt wymieszać z 2 łyżkami ziół prowansalskich, pieprzu ziołowego oraz odrobiną soli.
Oliwki pokroić wzdłuż na pół.
Przygotować tortille.
Posmarować sosem jogurtowym.
Wyłożyć przygotowaną surówkę.
Dodać ketchup według uznania.
Poukładać pomidory. tuńczyka. ogórka, oliwki.
Tortilla z musztardą Tabasco
Dodać odrobinę musztardy Tabasco dla zaostrzenia smaku.
Tortilla z Dressingiem Winegret
Zamiast musztardy warto dodać Dressingu Winegret, który nada lekkiej kwasowości w połączeniu z resztą dodatków.
Tortilla z Sosem Hamburgerowym
Kolejnym dodatkiem, który zmieni smak tortilli jest sos hamburgerowy, który nada słodko-kwaśnego smaku.
Przed podaniem warto przekroić na dwie lub trzy części.
Smacznego!
Czas wykonania: 50 minut
Porcja dla 4 osób
pychota uwielbiam tortille!<3
OdpowiedzUsuńhttp://zielonoma.blogspot.it/2014/11/fur-vest.html
Tortille uwielbiam, też często robię z oliwkami.
OdpowiedzUsuńSmaczne wyglądające tortille :)
OdpowiedzUsuńOj tortilla z tyk ketchupem jest przepyszna
OdpowiedzUsuńJa zawsze robię tortille z tego co jest w domu, ale placki develay tortilli są pyszne
OdpowiedzUsuńMusztardy tabasco nie miałam okazji jeszcze próbować, nawet nie wiedziałam że taka jest
OdpowiedzUsuńpierwszy sos by odpadł bo moje podniebienie nie toleruje ostrego jedzenia :( ale dwa następne z tortillą z chęcią bym wszamała :)
OdpowiedzUsuń