Jajka gotowane podane z sosem czosnkowym
Składniki:
8 jajek gotowanych.
słoiczek sosu czosnkowego Develey.
Wykonanie:
Jajka kładziemy do gotującej się wody. Od momentu zagotowania gotujemy je 5-6 minut.
Zalewamy zimną wodą i odstawiamy na 10 minut.
Obieramy ze skorupek. Kroimy je wzdłuż na pół i dekorujemy sosem czosnkowym Develey.
Jajka z sosem bardzo dobrze się komponują. Smak sosu jest obłędny, doskonale dobrane proporcje czosnku, jak i cebuli i szczypiorku, które również znajdują się w gotowym sosie Develey.
Czas przygotowania: 20 minut
Porcja dla 4 osób
Smacznego!!!
Wygląda bardzo smacznie :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam sos czosnkowy ;)
OdpowiedzUsuńpychota!
OdpowiedzUsuńhttp://zielonoma.blogspot.it/2015/02/midi.html
Palce lizać, dziś zrobiłam, specjalnie leciałam do sklepu po sos. Rewelacja... mniam ;)
OdpowiedzUsuńWyglądają rewelacyjnie!!!! Muszę wybrać się na polowanie, bo pierwszy raz widzę ten sos.
OdpowiedzUsuńNie lubię za bardzo sosu czosnkowego ;c
OdpowiedzUsuńUwielbiam sos czosnkowy :)
OdpowiedzUsuńbardzo smacznie wyglądają