Mini serniczki z brzoskwinią
Ciasto:
300 g mąki pszennej typu 500 Młyn Kopytowa
200 g masła
100 g cukru pudru
2 żółtka
sól
Wykonanie:
Mąkę należy przesiać najlepiej na stolnice, dodać szczyptę soli i dodać pokrojone na kawałki masło. Posiekać i wymieszać. Dodać cukier oraz żółtka. Dokładnie całość wymieszać.
Zagnieść ciasto i włożyć je przynajmniej na 30 minut do lodówki.
Schłodzone ciasto rozwałkować na około 3–4 mm. Wykrawać kwadraty które następnie przenosić na foremki wysmarowane margaryną i delikatnie uformować babeczkę.
Dłonią docisnąć na górze foremki ciasto i usunąć jego nadmiar z brzegów foremki,
Następnie wyłożyć foremki z ciastem folią aluminiową i wsypać 2-3 łyżeczki suchego grochu.
Babeczki piec około 10 minut, następnie wysypać groch i ściągnąć folie aluminiową i piec około 5 minut, tak długo aż babeczki się zrobią piękne i złociste w temperaturze około 200°C.
Najlepiej jeszcze ciepłe wyjąć z foremek.
Nadzienie sernikowe:
1 kg sera z wiaderka (najlepiej z Biedronki),
pół kostki margaryny,
2 jajka,
2 budynie,
3/4 szklanki cukru,
1 cukier waniliowy WODZISŁAW
100 g rodzynek sparzonych.
Wykonanie:
Żółtka utrzeć na puch z połową cukrów, dodać ser
Ser wymieszać z żółtkami i połową cukru. Białka ubić z cukrem na sztywno. Do masy serowej dodać białka ubite na sztywno z połową cukrów. Całość delikatnie wymieszać. Margarynę rozpuścić w garnku, dodać masę serową, mieszać aż do zagotowania i dodać rodzynki. Rozrobiony budyń z łyżką cukru (lepiej się rozrabia) dodać do masy serowej. Zagotować.
Całość przelać do babeczek po około 2 płaskie łyżki.
Masa śmietankowa:
0,25 l mleka
1 opakowanie śmietanki do ubijania WODZISŁAW
Wykonanie:
Śmietankę po ubiciu schłodzić!
Dekorować babeczki śmietanką przy użyciu dekoratora do ciast.
Dekoracja
puszka brzoskwiń Develey
Na sam koniec babeczki udekorować brzoskwiniami z puszki Develey.
Czas przygotowania: 80 minut
Porcja dla 4 osób
Smacznego!!!
apetyczne!
OdpowiedzUsuńhttp://zielonoma.blogspot.it/2015/02/midi.html
Ale pyszności ;)
OdpowiedzUsuńAż chciałaby się zjeść.
OdpowiedzUsuńPoprzedni serniczek z Twojego przepisu był przepyszny. Te mini serniczki też są równie pyszne.
OdpowiedzUsuńPychota, na pewno zrobię :)
OdpowiedzUsuńPycha:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiem
http://kosmetyczny-kuferek.blog.pl
Mniam, zapraszamy na nowy wystrój bloga :)
OdpowiedzUsuńWygląda apetycznie.
OdpowiedzUsuńOch, palce lizać, mniam
OdpowiedzUsuńWyglądają bardzo smakowicie
OdpowiedzUsuń