Roladki wieprzowe z serem Korycińskim
Składniki:
600 dag karkówki bez kości,
16 oliwek zielonych,
kawałek wędzonki (8 plasterków)
Musztarda Dijon Develey,
Musztarda Horcice Develey,
1 cebula pokrojona w piórka.
Wykonanie:
Mięso kroimy na plastry i rozbijamy na zgrabne kotleciki.
Smarujemy mieszanką obydwu musztard.
Układamy na każdym po solidnym plasterku sera, wędzonki oraz cebulę i oliwki.
Zawijamy zgrabne roladki, które obsmarowujemy mieszanką musztard.
Smażymy na odrobinie tłuszczu przez około 30-40 minut.
Po tym czasie robi się bardzo ładny sos.
Podawać w towarzystwie klusek na parze i buraczków.
Smacznego!!!
Danie wykonane z wykorzystaniem produktów
Łał rewelka :D
OdpowiedzUsuńKrysia :D
Kluski, mniam , uwielbiam :)) Muszę sobie zrobić :))
OdpowiedzUsuńWspaniałe kluski, które uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo smacznie :D
OdpowiedzUsuńSmakowicie to wszystko wygląda, mniam
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł na obiad :)
OdpowiedzUsuń