Strona główna Książki Gadżety kobiety Kosmetyki Kulinarnie Dla dzieci Współpracuje z O blogu Kontakt

wtorek

ProBody

Pieczywo ProBody jest szczególnie atrakcyjne dla klientów poszukujących produktów Low Carb - dzięki zmniejszonej o ok. 90% zawartości węglowodanów i ok. 300% większej ilości białka w stosunku do zwykłych chlebów pszenicznych. Chleb ten zawiera także dużą ilość błonnika pokarmowego.*

Własności odżywcze ProBody wynikają z innowacyjnej formuły mieszanki w skład której wchodzi m.in.: mąka sojowa, pełnoziarnista mąka orkiszowa, białko pszeniczne, siemię lniane, śruta sojowa, nasiona słonecznika, sezam, błonnik jabłkowy, otręby pszenne i zakwas z pełnego ziarna orkiszu.*

Dzięki wartościom odżywczym ProBody pasuje do niskowęglowodanowego sposobu odżywiania się i innych porównywalnych planów żywienia. Wskazane jest by szczególnie w wieczornym posiłku ograniczyć spożywanie węglowodanów. Teraz dzięki ProBody mozna spokojnie deletować się kolacją z dodatkiem pysznego pieczywa*

ProBody to pieczywo o wysokiej zawartości białka, o obniżonej zawartości węglowodanów. Ze składnikami pełnoziarnistymi i nasionami*:
- ProBody zawiera około 90% mniej węglowodanów i około 300% więcej białka niż zwykłe chleby mieszane.
- ProBody - pieczywo o niskim indeksie glikemicznym – 33,5!
- Dzięki temu ProBody pasuje do niskowęglowodanowego sposobu odżywiania się i innych porównywalnych planów żywienia.
- Świetnie sprawdza się także w uzupełnieniu diety diabetyków! Dzięki tak niskiemu IG pieczywo ProBody jest wolno przyswajalne i stężenie glukozy we krwi wzrasta stopniowo – ułatwia to kontrolę poziomu cukru we krwi!
- Smaczny chleb, długo zachowujący świeżość!
- Doskonałe pieczywo na tosty o świetnym smaku!

Skład ProBody, czyli formuła Low Carb bez tajemnic*!
Własności odżywcze ProBody wynikają z innowacyjnej receptury w skład której wchodzi m.in.:
białko pszenne, mąka sojowa, śruta sojowa,
składniki pełnoziarniste: pełnoziarnista mąka pszenna orkiszowa, zakwas z pełnego ziarna pszenicy orkisz, 
nasiona: siemię lniane (żółte i brązowe), nasiona słonecznika, sezam,
błonnik jabłkowy, otręby pszenne.

Pieczywo o niskim indeksie glikemicznym – 33,5*
ProBody to idealny produkt dla diabetyków – dzięki jego właściwościom (niska zawartość węglowodanów i niski indeks glikemiczny) oraz wspaniałemu smakowi i parametrom organoleptycznym może być włączony do codziennej diety cukrzyków.
Poradnia Dietetyczna Katedry Dietetyki na Widziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie przeprowadziło badania nad Chlebem ProBody zgodnie z wytycznymi FAO/WHO.
Wyniki badań wykazały, że pieczywo ProBody posiada wartość średnią indeksu glikemicznego na poziomie 33,5% i można ją uznać za niską, nie przekraczająca 55%. Wykonawcą badań była Poradnia Dietetyczna SGGW pod kierownictwem dr inż. Ewy Lange
Wyniki badań to oprócz pozytywnych opini klientów kolejny dowód na to, że pieczywo probody idealnie nadaje się do niskowęglowodanowych sposobów odżywiania i może być włączone do codziennej diety diabetyków (osób cierpiących na cukrzycę).



*Informacje od producenta produktu

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Kochani zapraszam do komentowania moich postów. Zaglądacie do mnie bardzo licznie, mam nadzieje, że zostawicie po sobie ślad w postaci komentarza ;) Oczywiście będę wdzięczna za każdy komentarz przez Was dodany.