Strona główna Książki Gadżety kobiety Kosmetyki Kulinarnie Dla dzieci Współpracuje z O blogu Kontakt

czwartek

Domowe wędzone udko z kurczaka z sosem salsa Mexicana

Domowe wędzone udko z kurczaka z sosem salsa Mexicana
Składniki:
4 ćwiartki z kurczaka


Składniki marynaty: 
łyżeczka tymianku, 
łyżeczka majeranku, 
ząbek czosnku, 
łyżeczka octu jabłkowego, 
2 łyżki płaskie soli, 
litr wody. 
Wykonanie: Wszystko wymieszać, zalać marynatą udka z kurczaka, odstawić na 3 dni. 
Po 3 dniach można wędzić około 2-3 godzin. 
Podawać z sosem Salsa Mexicana Develey.

Tak wygląda marynata:







Czas przygotowania: 30 minut
Czas wędzenia 2-3 godziny
Porcja dla 4 osób


Smacznego!!!

3 komentarze:

  1. smakowite!
    a u mnie rozdanie na blogu z oasap bedzie mi milo jesli wezmiesz udzial
    http://zielonoma.blogspot.it/2014/10/hello-halloveen.html

    OdpowiedzUsuń
  2. Anonimowy05:12

    Nigdy nie wędziłam nic, z resztą nie mam jak uwędzić, ale takie wędzone udko zjadłabym sobie. Lubię też ten sos.

    OdpowiedzUsuń
  3. Anonimowy05:19

    Lubię wędzone udka, ale z tym sosem jeszcze nie próbowałam.

    OdpowiedzUsuń

Kochani zapraszam do komentowania moich postów. Zaglądacie do mnie bardzo licznie, mam nadzieje, że zostawicie po sobie ślad w postaci komentarza ;) Oczywiście będę wdzięczna za każdy komentarz przez Was dodany.