Strona główna Książki Gadżety kobiety Kosmetyki Kulinarnie Dla dzieci Współpracuje z O blogu Kontakt

wtorek

Sernik gotowany na biszkopcie

Sernik gotowany na biszkopcie



Ciasto: 
6 jajek
szklanka cukru
1 duży cukier waniliowy WODZISŁAW
kopiasta szklanka mąki
łyżeczka proszku do pieczenia WODZISŁAW

Wykonanie: Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier, następnie stopniowo dodawać żółtka cały czas ubijając. Dodać stopniowo mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać delikatnie łyżką. Całość przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.
Ciasto przecinamy na pół. 







Masa serowa:
1 kg sera, 
pół kostki margaryny,
2 jajka, 
2 budynie, 
3/4 szklanki cukru, 
paczka rodzynek. 


Już próbowałam kilka rodzajów lasek wanilii, te ze sklepu sklep.kuchnieswiata.com.pl są najbardziej aromatyczne. 

Wykonanie: Ser wymieszać z żółtkami i połową cukru. Białka ubić z cukrem na sztywno. Do masy serowej dodać białka i wymieszać. Cały aromat który znajduje się wewnątrz laski wanilii wyskrobać i dodać do masy serowej. Na koniec dodać jeszcze sparzone rodzynki. Margarynę rozpuścić w ranku, dodać masę serową, mieszać aż do zagotowania. Rozrobiony budyń z odrobiną cukru (lepiej się rozrabia) dodać do masy serowej. Zagotować. 


Całość przelać na połowę biszkoptu, przykryć drugą połową. Wierzch ciasta popudrować lub jeśli Wolicie słodszą wersję polukrować. 

Smacznego!!!

4 komentarze:

  1. Anonimowy11:09

    A często robię zakupy w tym sklepie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Anonimowy06:10

    Smakowicie wygląda!!!! :) Zjadłoby się :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Anonimowy05:57

    A w jakiej proporcji rozrobic budyn z mlekiem?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Najlepiej rozrobić budyń w pół szklanki mleka.
      Pozdrawiam :)

      Usuń

Kochani zapraszam do komentowania moich postów. Zaglądacie do mnie bardzo licznie, mam nadzieje, że zostawicie po sobie ślad w postaci komentarza ;) Oczywiście będę wdzięczna za każdy komentarz przez Was dodany.