Strona główna Książki Gadżety kobiety Kosmetyki Kulinarnie Dla dzieci Współpracuje z O blogu Kontakt

niedziela

Filety śledziowe pod pierzynką śmietankową

Dzisiaj zapraszam Was na filety śledziowe pod pierzynką śmietankową według mojego przepisu. 
Wykorzystałam do jej zrobienia filety śledziowe korzenne od Seko
Filety są w oleju z dodatkiem korzennych przypraw, więc oddały to co najsmaczniejszy śmietance, dlatego warto zrobić je dzień wcześniej. 


Składniki:
tacka filetów śledziowych korzennych Seko (400 g)
330 ml śmietanki zakwaszonej 12% 
łyżeczka cukru
pieprz ziołowy
łyżka soku z cytryny
podgotowana cebulka pokrojona w kosteczkę
ser żółty pokrojony w kosteczkę

Wykonanie:
Filety śledziowe pokroić na mniejszy kawałki, przyprawić cukrem, pieprzem oraz cytryną. Dodać podgotowaną cebulkę pokrojoną w kosteczkę oraz ser żółty. Całość wymieszać z śmietaną. 
Najlepiej zrobić dzień wcześniej aby smaki mogły się przegryźć. 



Danie wykonane we współpracy z 



7 komentarzy:

  1. niestety nie wyprobuje tym razem nie lubie sledziow :(

    OdpowiedzUsuń
  2. Anonimowy07:01

    Nic innego jak tylko się nimi delektować

    OdpowiedzUsuń
  3. Anonimowy07:07

    Z serem i śmietanką mogą być rewelacyjne :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Anonimowy07:59

    Często je kupuję, dostępne są u nas tylko w jednym ze sklepów, ale je bardzo lubię. Z pewnością wypróbuję twój sposób ich podania.

    OdpowiedzUsuń
  5. Niestety nie lubię śledzi :(

    OdpowiedzUsuń
  6. Mniam aż chcę się jeść xD Choć ogólnie za rybami nie przepadam :) :<

    OdpowiedzUsuń
  7. Nie przepadam za śledziami, ale prezentują się ładnie :)

    OdpowiedzUsuń

Kochani zapraszam do komentowania moich postów. Zaglądacie do mnie bardzo licznie, mam nadzieje, że zostawicie po sobie ślad w postaci komentarza ;) Oczywiście będę wdzięczna za każdy komentarz przez Was dodany.