Strona główna Książki Gadżety kobiety Kosmetyki Kulinarnie Dla dzieci Współpracuje z O blogu Kontakt

wtorek

Ciasteczka francuskie z serem na słono

Ciasteczka francuskie z serem na słono



Składniki:
100 ml wody, 
1/2 łyżeczki soli, 
200 g mąki pszennej typu 500 Młyn Kopytowa
50 g roztopionego masła,
200 g masła miękkiego.

 


Wodę, sól, mąkę i roztopione masło połączyć i wyrobić jednolite ciasto. 
Formujemy kwadrat, zawijamy w folię i odstawiamy na godzinę do lodówki. 
Wyciągamy rozwałkujemy, rozsmarowujemy miękkie masło. Ciasto składamy jak kopertę i delikatnie rozwałkowujemy, składamy i odstawiamy na godzinę do lodówki. 
Wyciągamy, rozwałkujemy na trzy szerokości ciasto, składamy i wkładamy do lodówki na godzinę. 
Po tym czasie ciasto jest już do użytku. 

Farsz: 

200 g sera Korycińskiego "Swojskiego" Czesławy Zarzeckiej


Ciasto rozwałkować, z połowy wyciąć kwadraty, z drugiej połowy wyciąć kwadraty i okręgi, w które będziemy później układać ser. 
Na wycięte kwadraciki układamy kwadraciki z dziurką i układamy ser. 

Ciasteczka piec w temperaturze 200 stopni przez 15-20 minut. 




Gotowe ciasteczka są bardzo smaczne!
Smacznego!!!!

Przygotowano z wykorzystaniem produktów


7 komentarzy:

  1. Anonimowy05:16

    Zapowiada się smacznie :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciasteczka francuskie są bardzo dobre, ja uwielbiam te z konfiturą, takich jeszcze nie robiłam.

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale apetyczne!♥♥

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyszne ciasteczka ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  6. Ciekawy pomysł :) Na pewno bardzo smaczne

    OdpowiedzUsuń

Kochani zapraszam do komentowania moich postów. Zaglądacie do mnie bardzo licznie, mam nadzieje, że zostawicie po sobie ślad w postaci komentarza ;) Oczywiście będę wdzięczna za każdy komentarz przez Was dodany.