Strona główna Książki Gadżety kobiety Kosmetyki Kulinarnie Dla dzieci Współpracuje z O blogu Kontakt

poniedziałek

Młoda kapusta z bułką tartą Dakri

Młoda kapusta z bułką tartą Dakri 

Składniki:
główka kapusty młodej,
3 łyżki bułki tartej Dakri,
2 łyżki margaryny. 


Wykonanie: 
Kapustę obrać z brzydkich liści. 
W garnku zagotować wodę. 
Kapustę pokroić na 4 części. 
Włożyć do gotującej się wody i gotować około 30 minut. 
Odcedzić kapustę i ułożyć na talerzu. 
W międzyczasie na patelni roztopić tłuszcz i dodać tartej bułki. 
Bułkę chwilę podsmażać. 
Bułką poprószyć kapustę. 



Smacznego!!!

Danie wykonałam z wykorzystaniem produktów firmy 


11 komentarzy:

  1. Anonimowy05:56

    Oj smacznie wygląda, aż smake mi zrobiłaś na taką młodą kapustkę z bułką. Mniam :)
    Pozdrawiam Anka

    OdpowiedzUsuń
  2. mniaaaaaaaaaaam! aż zgłodniałam :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Właśnie wszamałam taką na obiadek.. mmmniam♥
    Buziaki

    OdpowiedzUsuń
  4. Nie jadłam jeszcze tak przyrządzonej kapusty.

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam młodą kapustkę :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Jakie pyszności :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Jakie pyszności :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Uwielbiam kapustę pod każdą postacią.Jednak jak sama zauważyłam bułka tarta bułce nie jest równa.Lepiej mieć sprawdzoną niż te "zmiotki ze stołu" tak to mój tata określa ;)

    OdpowiedzUsuń
  9. mmmmm.....uwielbiam, taka kapustka młoda jest najlepsza :)
    Muszę spróbować tej bułeczki, ładnie wygląda.

    OdpowiedzUsuń
  10. Oj zjadłoby się taką na obiadek.

    OdpowiedzUsuń
  11. Ciekawy dodatek do obiadu :)

    OdpowiedzUsuń

Kochani zapraszam do komentowania moich postów. Zaglądacie do mnie bardzo licznie, mam nadzieje, że zostawicie po sobie ślad w postaci komentarza ;) Oczywiście będę wdzięczna za każdy komentarz przez Was dodany.