Młoda kapusta z bułką tartą Dakri
Składniki:
główka kapusty młodej,
3 łyżki bułki tartej Dakri,
2 łyżki margaryny.
Wykonanie:
Kapustę obrać z brzydkich liści.
W garnku zagotować wodę.
Kapustę pokroić na 4 części.
Włożyć do gotującej się wody i gotować około 30 minut.
Odcedzić kapustę i ułożyć na talerzu.
W międzyczasie na patelni roztopić tłuszcz i dodać tartej bułki.
Bułkę chwilę podsmażać.
Bułką poprószyć kapustę.
Smacznego!!!
Danie wykonałam z wykorzystaniem produktów firmy
Oj smacznie wygląda, aż smake mi zrobiłaś na taką młodą kapustkę z bułką. Mniam :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam Anka
mniaaaaaaaaaaam! aż zgłodniałam :D
OdpowiedzUsuńWłaśnie wszamałam taką na obiadek.. mmmniam♥
OdpowiedzUsuńBuziaki
Nie jadłam jeszcze tak przyrządzonej kapusty.
OdpowiedzUsuńUwielbiam młodą kapustkę :)
OdpowiedzUsuńJakie pyszności :)
OdpowiedzUsuńJakie pyszności :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam kapustę pod każdą postacią.Jednak jak sama zauważyłam bułka tarta bułce nie jest równa.Lepiej mieć sprawdzoną niż te "zmiotki ze stołu" tak to mój tata określa ;)
OdpowiedzUsuńmmmmm.....uwielbiam, taka kapustka młoda jest najlepsza :)
OdpowiedzUsuńMuszę spróbować tej bułeczki, ładnie wygląda.
Oj zjadłoby się taką na obiadek.
OdpowiedzUsuńCiekawy dodatek do obiadu :)
OdpowiedzUsuń