Schabowy ekstra czosnkowy
Składniki:
60 dag mięsa ze schabu,
sos czosnkowy Develey,
pieprz ziołowy,
suszony tymianek,
dwa jajka,
bułka tarta,
tłuszcz do smażenia.
Wykonanie:
Mięso rozbijamy na ulubioną grubość, tak aby powstały zgrabne kotlety.
Każdy z nich smarujemy sosem czosnkowym Develey, prószymy pieprzem ziołowym i odrobiną suszonego tymianku.
Jajka uszykowane do panierki należy wymieszać z dwiema łyżeczkami sosu czosnkowego.
Panierujemy kotlety zachowując kolejność bułka, jajko, bułka.
Smażymy na średnio rozgrzanym oleju około 6 minut na złoty kolor.
Danie dla 4 osób
Czas przygotowania około 40 minut
Przygotowano z wykorzystaniem produktów
Ja jeszcze nie jadłam kotletów schabowych posmarowanych przed smażeniem sosem czosnkowym zazwyczaj sos używam jak później dodatek.Schabowy to każdy lubi więc z pewnością będzie u mnie sprawdzony przepis ;)
OdpowiedzUsuńmuszę wypróbować ten przepis bez wątpienia :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysł :) Koniecznie muszę wypróbować przepis
OdpowiedzUsuń