Strona główna Książki Gadżety kobiety Kosmetyki Kulinarnie Dla dzieci Współpracuje z O blogu Kontakt

czwartek

Schabowy ekstra czosnkowy

Schabowy ekstra czosnkowy  


Składniki:
60 dag mięsa ze schabu,
sos czosnkowy Develey
pieprz ziołowy, 
suszony tymianek,
dwa jajka, 
bułka tarta, 
tłuszcz do smażenia. 


Wykonanie: 
Mięso rozbijamy na ulubioną grubość, tak aby powstały zgrabne kotlety. 
Każdy z nich smarujemy sosem czosnkowym Develey, prószymy pieprzem ziołowym i odrobiną suszonego tymianku. 
Jajka uszykowane do panierki należy wymieszać z dwiema łyżeczkami sosu czosnkowego. 
Panierujemy kotlety zachowując kolejność bułka, jajko, bułka. 
Smażymy na średnio rozgrzanym oleju około 6 minut na złoty kolor. 



Danie dla 4 osób
Czas przygotowania około 40 minut

Przygotowano z wykorzystaniem produktów 

3 komentarze:

  1. Ja jeszcze nie jadłam kotletów schabowych posmarowanych przed smażeniem sosem czosnkowym zazwyczaj sos używam jak później dodatek.Schabowy to każdy lubi więc z pewnością będzie u mnie sprawdzony przepis ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. muszę wypróbować ten przepis bez wątpienia :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo fajny pomysł :) Koniecznie muszę wypróbować przepis

    OdpowiedzUsuń

Kochani zapraszam do komentowania moich postów. Zaglądacie do mnie bardzo licznie, mam nadzieje, że zostawicie po sobie ślad w postaci komentarza ;) Oczywiście będę wdzięczna za każdy komentarz przez Was dodany.