Strona główna Książki Gadżety kobiety Kosmetyki Kulinarnie Dla dzieci Współpracuje z O blogu Kontakt

poniedziałek

Sernik bez sera z brzoskwiniami

Sernik bez sera z brzoskwiniami 


Ciasto:

3 szklanki mąki
3/4 szklanki cukru
180 g masła
6 żółtek
łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżki kakao (można zrobić wersję bez kakao)


Masa:

2 jogurty greckie po 400 g 
6 białek
2/3 szklanki cukru pudru
2 budynie śmietankowe
opakowanie wiórek kokosowych 200g.

Dodatkowo:


Wykonanie: 


Ciasto: 
Mąkę, cukrem, kakao i proszkiem do pieczenia mieszamy, dodajemy masło i wyrabiamy kruszonkę. Dodać żółtka i wyrobić ciasto. Włożyć do woreczka i odstawić do lodówki na godzinę. Ciasto podzielić na dwie części. 

Masa serowa:
Białka ubijamy na sztywna masę dodać cukier i nadal ubijać. Dodajemy jogurty greckie i mieszamy już łyżką. Dodajemy wiórki kokosowe wymieszane z budyniami i delikatnie mieszamy z masą serową. 

Ciastem wyłożyć spód blaszki i ułożyć brzoskwinie. Wylać masę. Pozostałą część ciasta kruszymy jak kruszonkę i posypujemy nią masę. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 60 minut.

Po upieczeniu podawać z żurawiną Develey dla podkręcenia smaku. 








Wykonanie 90 minut
Porcja dla 6 osób

Ciasto wykonałam z wykorzystaniem produktów




2 komentarze:

  1. Ciasto wygląda przepysznie. Zrobię!
    Pozdrawiam serdecznie, Alicja z
    http://okiem-barwnej-poetki.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. ale smakowicie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń

Kochani zapraszam do komentowania moich postów. Zaglądacie do mnie bardzo licznie, mam nadzieje, że zostawicie po sobie ślad w postaci komentarza ;) Oczywiście będę wdzięczna za każdy komentarz przez Was dodany.