Strona główna Książki Gadżety kobiety Kosmetyki Kulinarnie Dla dzieci Współpracuje z O blogu Kontakt

sobota

Świąteczna sałatka selerowa

Świąteczna sałatka selerowa


Składniki: 
Słoiczek selera w delikatnej zalewie octowej Develey,
2 jabłka średniej wielkości bez skórki starte na tarce o dużych oczkach, 
garść rodzynek,
garść orzechów włoskich, 
łyżka jogurtu greckiego, 
łyżka majonezu, 
odrobina soku z cytryny,
sól, cukier, pieprz czarny do smaku. 


Seler w delikatnej zalewie Develey odcedzamy z zalewy. 
Jabłka myjemy i obieramy ze skórki, ścieramy na tarce o dużych oczkach. 
Starte jabłko delikatnie skrapiamy sokiem z cytryny, aby zapobiec czernieniu. 
Rodzynki parzymy gotującą wodą, aby zmiękły, a orzechy starannie siekamy. 



Seler, starte jabłko, odcedzone rodzynki, posiekane orzechy starannie mieszamy.


Dla lepszej konsystencji sałatki i efektu smakowego dodaję łyżkę majonezu oraz łyżkę jogurtu greckiego. 
Całość doprawiam do smaku solą, cukrem i pieprzem czarnym w razie konieczności. 




Czas wykonania to zaledwie 30 minut
Porcja dla 4 osób.

Przygotowano we współpracy z 


1 komentarz:

  1. Wygląda smakowicie, chętnie wypróbuję ten przepis :)

    OdpowiedzUsuń

Kochani zapraszam do komentowania moich postów. Zaglądacie do mnie bardzo licznie, mam nadzieje, że zostawicie po sobie ślad w postaci komentarza ;) Oczywiście będę wdzięczna za każdy komentarz przez Was dodany.