Babeczki z treściwym wypełnieniem
Składniki:
400g mąki chlebowej Młynomag,
3/4 kostki drożdży,
3/4 szklanki wody,
3 łyżki oliwy z oliwek Develey,
sól.
Wykonanie:
Mąkę przesiać, skruszyć do niej drożdże i wymieszać. Dodać ciepłą wodę, olej oraz sól.
Wszystkie składniki wymieszać.
Wyrobić elastyczne ciasto.
W razie potrzeby dodać trochę mąki żeby ciasto się nie kleiło rąk. Dobrze wyrobione ciasto ładnie odchodzi od rąk i miski.
Odstawić do wyrośnięcia.
Foremki wysmarować margaryną i oprószyć mąką.
Przełożyć ciasto do foremek.
Kolejność nakładania dodatków:
płaska łyżeczka ketchupu Develey
łyżeczka posiekanej cebuli,
łyżeczka kukurydzy z puszki Develey,
łyżeczka wymieszanego z sosem hamburgerowym Develey tuńczyka,
dwie oliwki pokrojone na plasterki,
kopiasta łyżeczka startego żółtego sera,
całość posypać ziołami prowansalskimi.
Czas przygotowania: 40 minut
Czas pieczenia: 35 minut
Porcja dla 6 osób
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Kochani zapraszam do komentowania moich postów. Zaglądacie do mnie bardzo licznie, mam nadzieje, że zostawicie po sobie ślad w postaci komentarza ;) Oczywiście będę wdzięczna za każdy komentarz przez Was dodany.