Strona główna Książki Gadżety kobiety Kosmetyki Kulinarnie Dla dzieci Współpracuje z O blogu Kontakt

niedziela

Zapiekanka szwajcarska z selerem i dodatkami

Zapiekanka szwajcarska z selerem


Składniki: 
3 duże ziemniaki,
słoiczek selera sałatkowego w łagodniej zalewie Develey, 
25 dag kiełbasy szynkowej, 
25 dag tartego sera żółtego (który dość dobrze się topi),
szklanka mleka,
3 jajka,
sos jogurtowy Develey,
chrzan tarty Develey,
pieprz ziołowy, 
sól, 
majeranek.

Wykonanie: 
Ziemniaki obrać, pokroić w cienkie talarki. Połowę ziemniaków ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Na ziemniaki wyłożyć 1/2 słoiczka selera odcedzonego. Ułożyć 1/2 kiełbasy szynkowej pokrojonej w słupki. Znów ułożyć pozostałą część ziemniaków, pozostałą część selera, pozostałą część kiełbasy szynkowej oraz ser żółty. Całość zalać przygotowanym sosem: 1/2 szklanki mleka, 1/2 szklanki sosu jogurtowego, łyżeczka chrzanu, wymieszanym z jajkami oraz przyprawami. 

Całość piec 35 minut w temp. 190 stopni.

Tak przygotowaną zapiekankę 











Czas wykonania: 60 minut
Porcja dla 4 osób.

Przygotowano we współpracy z 


5 komentarzy:

  1. Anonimowy10:08

    Ależ cudne połączenie !! Przepysznie tu :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Anonimowy10:09

    W ten chłodny, deszczowy dzień zjadłabym to pyszne danie z wielką przyjemnością:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Anonimowy10:39

    wygląda rewelacyjnie:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Anonimowy10:40

    Wygląda mega smakowicie!

    OdpowiedzUsuń
  5. Anonimowy10:40

    Świetny pomysł na obiad, zapisuje oczywiście :)

    OdpowiedzUsuń

Kochani zapraszam do komentowania moich postów. Zaglądacie do mnie bardzo licznie, mam nadzieje, że zostawicie po sobie ślad w postaci komentarza ;) Oczywiście będę wdzięczna za każdy komentarz przez Was dodany.