Kotlety jajeczne z musztardą
Składniki:
8 jajek ugotowanych,
2 jajka surowe,
3 łyżki bułki tartej,
cebulka pokrojona w kosteczkę i podprażona,
1 marchewka starta na dużych oczkach,
2 łyżeczki musztardy delikatesowej Develey,
sól, pieprz do smaku.
Wykonanie:
Jajka ugotowane i obrane, 2 jajka surowe, cebulę oraz marchewkę przełożyć do blendera i rozdrobnić.
Przełożyć do miski, dodać przyprawy, bułkę tartą oraz musztardę Develey.
Całość wymieszać.
Formować ładne, nie duże kotleciki.
Obsmażać z obu stron na złoty kolor.
Czas przygotowania 20 minut
Czas smażenia 10 minut
Porcja dla 4 osób
Smacznego!!!
Mi nigdy takie ładne nie wychodzą :(
OdpowiedzUsuńUwielbiam, ale z musztardą jeszcze nie robiłam
OdpowiedzUsuńCzęsto robię tego rodzaju kotleciki ale z musztardą jeszcze nie eksperymentowałam
OdpowiedzUsuńPiątek się zbliża więc będę musiała spróbować
Dzięki za przepis :)
Oby więcej takich potraw na Twoim blogu :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam te kotleciki, mniam
OdpowiedzUsuń