Strona główna Książki Gadżety kobiety Kosmetyki Kulinarnie Dla dzieci Współpracuje z O blogu Kontakt

czwartek

Kotlety jajeczne z musztardą delikatesową

Kotlety jajeczne z musztardą 

Składniki: 
8 jajek ugotowanych, 
2 jajka surowe, 
3 łyżki bułki tartej,
cebulka pokrojona w kosteczkę i podprażona, 
1 marchewka starta na dużych oczkach, 
2 łyżeczki musztardy delikatesowej Develey,
sól, pieprz do smaku.

Wykonanie:
Jajka ugotowane i obrane, 2 jajka surowe, cebulę oraz marchewkę przełożyć do blendera i rozdrobnić. 
Przełożyć do miski, dodać przyprawy, bułkę tartą oraz musztardę Develey
Całość wymieszać.
Formować ładne, nie duże kotleciki. 
Obsmażać z obu stron na złoty kolor.





Czas przygotowania 20 minut
Czas smażenia 10 minut
Porcja dla 4 osób

Smacznego!!!


5 komentarzy:

  1. Anonimowy15:45

    Mi nigdy takie ładne nie wychodzą :(

    OdpowiedzUsuń
  2. Anonimowy07:30

    Uwielbiam, ale z musztardą jeszcze nie robiłam

    OdpowiedzUsuń
  3. Anonimowy08:58

    Często robię tego rodzaju kotleciki ale z musztardą jeszcze nie eksperymentowałam
    Piątek się zbliża więc będę musiała spróbować
    Dzięki za przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Anonimowy09:04

    Oby więcej takich potraw na Twoim blogu :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Anonimowy10:19

    Uwielbiam te kotleciki, mniam

    OdpowiedzUsuń

Kochani zapraszam do komentowania moich postów. Zaglądacie do mnie bardzo licznie, mam nadzieje, że zostawicie po sobie ślad w postaci komentarza ;) Oczywiście będę wdzięczna za każdy komentarz przez Was dodany.