Wędzona polędwiczka podana z sosem 1000 wysp
Składniki: 
60 dag schabu bez kości
Składniki marynaty: 
łyżeczka tymianku, 
łyżeczka majeranku, 
ząbek czosnku, 
łyżeczka octu jabłkowego, 
2 łyżki płaskie soli, 
litr wody. 
Wykonanie: Wszystko wymieszać, zalać marynatą mięso, odstawić na 3 dni. 
Po 3 dniach można wędzić około 2-3 godzin. 
Czas przygotowania: 30 minut
Czas wędzenia 2-3 godziny
Porcja dla 4 osób 
Smacznego!!!










uwielbiam wszelkiego rodzaju sosy!
OdpowiedzUsuńa u mnie wygraj jeden z 3 swetrow bedzie mi milo jesli wezmiesz udzial
http://zielonoma.blogspot.it/2014/10/wygraj-jeden-z-3-swetrow.html
aż ślinka cieknie na klawiaturę ;)
OdpowiedzUsuńWspaniale i apetycznie wygląda, mniam
OdpowiedzUsuńCiekawe jak ze schabu zrobiły się udka z kurczaka?
OdpowiedzUsuń