Pyszna kiełbasa słoikowa
z przyprawą Sekretna
Składniki:
900 g mięsa z szynki,
3 łyżeczki przyprawy Sekretna.
Mięso zmielone wyrobić na gładką masę.
Dodać przyprawę sekretna.
Dokładnie wyrobić.
Odstawiać do lodówki na 4 godziny najlepiej już w szynkowarze.
Po 4 godzinach do gotującej wody włożyć szynkowar i w temperaturze wody około 70-80 stopni przygotowywać kiełbasę słoikową.
Po ostygnięciu wyjmujemy kiełbasę z formy.
Kiełbasa słoikowa w tym wydania z dodatkiem przyprawy Sekretna jest bardzo aromatyczna,
daje fajny, delikatny posmak tradycyjnej kiełbaski.
Smacznego!!!
Szynka została wykonana przy pomocy szykowaru firmy
Smakowicie wygląda.
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie pyszności :D
OdpowiedzUsuń