Wątróbka w panierce z dodatkiem musztardy Dijon
Składniki:
60 dag wątróbki z kurczaka,
2 jajka,
3 łyżeczki musztardy Dijon,
miseczka bułki tartej,
odrobina tłuszczu do smażenia.
Wątróbkę wypłukać, osuszyć.
Przygotować panierkę. Do roztrzepanego jajka dodać musztardę Dijon.
Panierować w kolejności bułka tarta, jajko, bułka tarta.
Ja smażyłam na margarynie, ale można również smażyć na oleju.
Smażyć z każdej strony około 10 minut, tak żeby wątróbka nie była surowa, na złoty kolor.
Podawać z ziemniakami typu piure z cebulką i oliwkami, w sąsiedztwie buraczków z kapustą.
Czas wykonania: 30 minut
Czas gotowania: 20 minut
Porcja dla 4 osób
uwielbiam tą musztardę, jest fajna słonawa, ale dobra
OdpowiedzUsuńJa przygotowuję za zwyczaj wątróbkę w gulaszu. Ale ta musi być też pyszna.
OdpowiedzUsuńPięknie podane, mniam
OdpowiedzUsuńW takiej panierce jeszcze nie jadłam wątróbek
OdpowiedzUsuńMusztardę Dijon lubię do sosów dodawać :)
OdpowiedzUsuńWyglądają jak kotleciki
OdpowiedzUsuń