Szynka gotowana z przyprawą Rozkoszna
Składniki:
900 g szynki bez kości,
3 łyżeczki przyprawy Rozkoszna.
Mięso zmielić na średnich oczkach, dodać przyprawę Rozkoszna i dokładnie wymieszać.
Dodać na koniec łyżeczkę żelatyny i dokładnie wymieszać.
Przełożyć do szynkowaru.
Gotować godzinę w garnku wypełnionym wodą.
Gdy szynka przestygnie, najlepiej na drugi dzień wyciągnąć z naczynia.
Wspaniale smakuje z dodatkiem ogórka słodko-kwaśnego.
Smacznego!!!!
eh czas na kolacje gdzie bloga otworze to jedzonko , pycha!
OdpowiedzUsuńhttp://zielonoma.blogspot.it/2014/11/fur-vest.html
Bardzo smacznie wygląda.
OdpowiedzUsuńOgóreczek i taka szyneczka to coś pysznego.
OdpowiedzUsuńTaka domowa szyneczka jest przepyszna. Nie ma chemii nawalone i jest o wiele smaczniejsza.
OdpowiedzUsuń