Strona główna Książki Gadżety kobiety Kosmetyki Kulinarnie Dla dzieci Współpracuje z O blogu Kontakt

wtorek

Szynka w galarecie z oliwkami i chrzanowym nadzieniem

Szynka w galarecie z oliwkami i chrzanowym nadzieniem 


Składniki: 
10 plastrów kiełbasy szynkowej (najlepiej plastry kwadratowe),
1/3 słoiczka chrzanu ostrego Develey,
4 łyżki majonezu,
2 marchewki,
kawałek sera żółtego,
słoiczek oliwek zielonych, 
natka pietruszki.


W miseczce wymieszać majonez z chrzanem, z czego powstanie sos o idealnej konsystencji do smarowania plastrów szynki. 
Każdy plaster szynki smarujemy sosem, układamy pasek marchewki, masek sera żółtego oraz oliwki. 
Tak przygotowany plaser szynki zawijam i układam na talerzu. 





Galareta:
1 litr wody,
przyprawa uniwersalna typu wegeta do smaku,
żelatyna na 1 litr płynu wg opakowania.


Tak przygotowany półmisek z ułożonymi rulonikami z szynki zalać wcześniej przygotowaną tężejącą galaretką.



Talerz wstawić do lodówki ,aby galaretka zastygła.
Smacznego.



Czas wykonania 30 minut
Porcja dla 5 osób.

Przygotowano we współpracy z 


2 komentarze:

  1. wygląda całkiem smacznie, ja bym tylko majonezu się pozbyła bo nie lubię.

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale pyszności! Chętnie skorzystam z przepisu :)

    OdpowiedzUsuń

Kochani zapraszam do komentowania moich postów. Zaglądacie do mnie bardzo licznie, mam nadzieje, że zostawicie po sobie ślad w postaci komentarza ;) Oczywiście będę wdzięczna za każdy komentarz przez Was dodany.