Strona główna Książki Gadżety kobiety Kosmetyki Kulinarnie Dla dzieci Współpracuje z O blogu Kontakt

wtorek

Tarte buraczki z octem z białego wina

Tarte buraczki z octem z białego wina


Składniki:
1 kg buraczków,
3 łyżki cukru, 
łyżeczka soli,
3 łyżki octu z białego wina

Wykonanie:
Buraczki obrać i gotować na małym ogni około pół godziny. 
Następnie zetrzeć je na tarce o dużych oczkach. 
Dodać cukier, sól i ocet. 
Dokładnie wymieszać.
W ten sposób buraczki są już gotowe do podania. 
Podawać z różnym rodzajem mięs.
 Buraczki są delikatne i niezwykle masłowe. 






Czas wykonania 70 minut (razem z gotowaniem)
Porcja dla 4 osób.

Przygotowano we współpracy z 


1 komentarz:

Kochani zapraszam do komentowania moich postów. Zaglądacie do mnie bardzo licznie, mam nadzieje, że zostawicie po sobie ślad w postaci komentarza ;) Oczywiście będę wdzięczna za każdy komentarz przez Was dodany.